Anders Behring Breivik

juli 27, 2011|Spaningar och analyser|16 comments

Anders Behring BreivikJag vill inte prata om Anders Behring Breivik. Jag vill inte vara en del av hans makabra teater där sociala medier utnyttjas i ett vansinnesdåd som är omöjligt att begripa. Jag skriver denna text för att förstöra för Anders Behring Breivik på Google. Anders Behring Breivik och hans idéer förtjänar nämligen ingen uppmärksamhet alls. Han borde inte ens vara en parentes i världshistorien. Han borde på sin höjd vara ett skiljetecken i en dålig roman.

Vad som däremot förtjänar uppmärksamhet är den fortsatta kampen mot rasismen. För låt oss kalla det vid dess rätta namn. Till och med DN har börjat kalla Sverigedemokraterna för ”demokratiskt sinnade invandringskritiker”. För mig är demokrati någonting som utgår från alla människors lika värde, därför kan man inte tala om Sverigedemokraterna som demokratiska. Jag är besviken på DN:s ledarredaktion. Ni legitimerar ett rasistiskt parti. Visst pratar SD om oönskad kultur istället för oönskade raser och om muslimer istället för judar, men det handlar likväl om att göra skillnad på människor.

Jag skrev i ett tidigt skede på Twitter att Anders Behring Breivik hade gemensamma åsikter med Roland Poirier Martinsson, eftersom det på Anders Behring Breiviks Facebook-profil stod att han var konservativt kristen. Jag visste inte då att Anders Behring Breivik var muslimhatare och skulle inte ha formulerat mig så idag. Rätt ska vara rätt, Roland! Roland Poirier Martinsson har ingenting med detta att göra, det var en förhastad slutsats.

Anders Behring Breivik är snarare en form av militant variant av Kent Ekeroth. De delar samma åsikter, men försöker uppnå sina mål på olika sätt. Men Anders och Kent drivs av samma hat mot muslimer och har samma förvrängda världsbild.

Jag hoppas att mänskligheten kan bättre än så här. Som avslutning på mitt inlägg om Anders Behring Breivik vill jag passa på att citera en överlevande från Utøya:

Om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans.

Må medmänskligheten segra! Må de överlevande och anhöriga orka leva vidare och återfinna glädjen i livet!

Share this Post: