Bokslut självmordskampanjen

augusti 6, 2017|Mina projekt|0 comments

Jag har sedan 2011 jobbat med en kampanj för att göra det enklare för folk med självmordstankar som googlar att hitta hjälp på nätet. Idag har jag bestämt mig för att avsluta kampanjen. Domänen sjalvmordsguide.se, inlänkar och trafik leds nu om till Självmordslinjen som drivs av föreningen Mind. Hos Självmordslinjen finns både telefonstöd, chatt och information för den som har självmordstankar. Rent tekniskt handlar det om 301 redirect, vilket gör…

Nästa Region Västmanland

maj 30, 2017|Mitt arbetsliv|0 comments

I augusti börjar jag på en fast tjänst på Region Västmanland (tidigare landstinget). Jag lämnar alltså den kommunala sektorn, men håller mig inom offentlig sektor. Jag kommer också att jobba med hälso- och sjukvårdsfrågor igen, vilket jag har erfarenhet av från mina tjänster på Socialstyrelsen. Min titel på Region Västmanland blir digital kommunikatör. Jag ska lede och förvalta arbetet med deras digitala kommunikation. Jag kommer att jobba kanaloberoende med användbarheten…

Enkoping.se vinner pris för bästa användbarhet

november 16, 2016|Mitt arbetsliv|0 comments

Som Dagens Industri och Enköpings-Posten rapporterat så tilldelades Enkoping.se specialpris för bästa användbarhet av Publishingpriset vid en gala i Stockholm i måndags kväll. Motiveringen löd: För suveränt fokus på att hjälpa användaren hitta rätt – bingo! Jag var projektledare och produktägare för arbetet med att ta fram enkoping.se. Men det har varit många som dragit sitt strå till stacken. Bland konsulterna vill jag särskilt nämna Maria Herkner (AD, HiQ), Åsa…

Nästa Tyresö kommun

oktober 8, 2016|Mitt arbetsliv|0 comments

Nu är det klart att jag börjar som webbprojektledare på Tyresö kommun. De är just i startgroparna i bygget av ny webb och nytt intranät. Till att börja med blir mitt uppdrag att färdigställa en förstudie och vara drivande i upphandlingen av webbkonsulter. Sedan blir det projektledning av design, utveckling och innehållsflytt. Det jag ser som mest spännande med detta projekt är att det gäller hela kommunens webbnärvaro, såväl extern…

Deltidsjobb som Growth Hacker

oktober 30, 2015|Mitt arbetsliv|0 comments

Det är nu klart att jag ska jobba deltid med ett nytt projekt vid sidan av jobbet som webbstrateg på Enköpings kommun. Till en början blir det i liten skala, men på sikt är tanken att jag ska dela min arbetstid på hälften mellan kommunen och mitt nya projekt. Vad är det då för projekt? Jag kommer att jobba tillsammans med bland annat Erik Fors-Andrée på en startup som heter…

Bokslut kampanj mot SD

februari 9, 2015|Mina projekt|0 comments

Jag har sedan 2009 jobbat med en kampanj som bemöter Sverigedemokrarterna på nätet. Först på adressen www.sverigedemokraterna.de och senaste valet på adressen www.sdharfel.se. Nu har jag bestämt mig för att avsluta kampanjen. Kampanjen som petade SD från Google Hösten 2009 satt jag på en afterwork med två kollegor som både heter Erik i förnamn. Jag berättade om en tokig idé jag hade: att skapa en sajt som rankade etta på…

Ny version av www.sdharfel.se

juni 15, 2014|Mina projekt|0 comments

I julas bussade Sverigedemokraterna tyska advokater på mig med anledning av min SD-kritiska sajt med det tyska domännamnet www.sverigedemokraterna.de. För att inte riskera en tvist i tysk domstol valde jag att släppa .de-domänen till SD. Sajten flyttades till domänen www.sdharfel.se och tog efter några veckor tillbaka tredjeplatsen i Googles träfflista för sökfrasen ”sverigedemokraterna”, så rent sökmotoroptimeringsmässigt verkar vi faktiskt inte ha tappat så mycket som jag först trodde. Skam den…

Scouterna har en av Sveriges 100 bästa webbplatser

december 18, 2013|Mitt arbetsliv|0 comments

Idag släppte tidningen Internetworld de nominerade sajterna i kategorin Organisationer i sin årliga lista över Sveriges 100 bästa webbplatser. För egen del var det extra kul att se att Scouterna.se, som jag varit webbprojektledare för, finns med som nominerad bland organisationerna. Övriga organisationer som är nominerade är Folkpartiet, LO, Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Vinnarna i de olika kategorierna presenteras på den stora galakvällen i Stockholm den 23 januari 2014. Uppdatering 2014-01-25:…

Bokslut Scouterna

augusti 12, 2013|Mitt arbetsliv|0 comments

Förra veckan slutade jag på Scouterna för att ta mig an nya utmaning på Enköpings kommun. Tiden på Scouterna var en lärorik period där jag bland annat fick möjligheten att ratta ett stort webbprojekt. I detta inlägg tänkte jag sammanfatta vad jag gjorde och lärde mig på Scouterna, som anställd webbansvarig vid deras rikskansli. Tre centrala sajter för Scouterna Jag kom in och fick ta över ett webbprojekt som håll…

Hej igen offentlig sektor!

juni 4, 2013|Mitt arbetsliv|2 comments

Just nu pågår Silly Season i fotbollsvärlden. Jag följer med spänning vem som blir ny tränare i Real Madrid, om Cristiano Ronaldo ska flytta tillbaka till England och om Zlatan blir kvar i Paris. Men denna Silly Season gäller inte bara det gröna fältets schack. Den gäller även mig. Nu är det nämligen klart att jag från och med den 8 augusti börjar på en ny tjänst som webbstrateg på…