Enkoping.se vinner pris för bästa användbarhet

november 16, 2016|Mina projekt och rapporter|0 comments

Som Dagens Industri och Enköpings-Posten rapporterat så tilldelades Enkoping.se specialpris för bästa användbarhet av Publishingpriset vid en gala i Stockholm i måndags kväll. Motiveringen löd: För suveränt fokus på att hjälpa användaren hitta rätt – bingo! Jag var projektledare och produktägare för arbetet med att ta fram enkoping.se. Men det har varit många som dragit sitt strå till stacken. Bland konsulterna vill jag särskilt nämna Maria Herkner (AD, HiQ), Åsa…

Nästa Tyresö kommun

oktober 8, 2016|Mina projekt och rapporter|0 comments

Nu är det klart att jag börjar som webbprojektledare på Tyresö kommun. De är just i startgroparna i bygget av ny webb och nytt intranät. Till att börja med blir mitt uppdrag att färdigställa en förstudie och vara drivande i upphandlingen av webbkonsulter. Sedan blir det projektledning av design, utveckling och innehållsflytt. Det jag ser som mest spännande med detta projekt är att det gäller hela kommunens webbnärvaro, såväl extern…

Deltidsjobb som Growth Hacker

oktober 30, 2015|Mina projekt och rapporter|0 comments

Det är nu klart att jag ska jobba deltid med ett nytt projekt vid sidan av jobbet som webbstrateg på Enköpings kommun. Till en början blir det i liten skala, men på sikt är tanken att jag ska dela min arbetstid på hälften mellan kommunen och mitt nya projekt. Vad är det då för projekt? Jag kommer att jobba tillsammans med bland annat Erik Fors-Andrée på en startup som heter…

Bokslut kampanj mot SD

februari 9, 2015|Mina projekt och rapporter|0 comments

Jag har sedan 2009 jobbat med en kampanj som bemöter Sverigedemokrarterna på nätet. Först på adressen www.sverigedemokraterna.de och senaste valet på adressen www.sdharfel.se. Nu har jag bestämt mig för att avsluta kampanjen. Kampanjen som petade SD från Google Hösten 2009 satt jag på en afterwork med två kollegor som både heter Erik i förnamn. Jag berättade om en tokig idé jag hade: att skapa en sajt som rankade etta på…

Ny version av www.sdharfel.se

juni 15, 2014|Mina projekt och rapporter|0 comments

I julas bussade Sverigedemokraterna tyska advokater på mig med anledning av min SD-kritiska sajt med det tyska domännamnet www.sverigedemokraterna.de. För att inte riskera en tvist i tysk domstol valde jag att släppa .de-domänen till SD. Sajten flyttades till domänen www.sdharfel.se och tog efter några veckor tillbaka tredjeplatsen i Googles träfflista för sökfrasen ”sverigedemokraterna”, så rent sökmotoroptimeringsmässigt verkar vi faktiskt inte ha tappat så mycket som jag först trodde. Skam den…

Scouterna har en av Sveriges 100 bästa webbplatser

december 18, 2013|Mina projekt och rapporter|0 comments

Idag släppte tidningen Internetworld de nominerade sajterna i kategorin Organisationer i sin årliga lista över Sveriges 100 bästa webbplatser. För egen del var det extra kul att se att Scouterna.se, som jag varit webbprojektledare för, finns med som nominerad bland organisationerna. Övriga organisationer som är nominerade är Folkpartiet, LO, Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Vinnarna i de olika kategorierna presenteras på den stora galakvällen i Stockholm den 23 januari 2014. Uppdatering 2014-01-25:…

Bokslut Scouterna

augusti 12, 2013|Mina projekt och rapporter|0 comments

Förra veckan slutade jag på Scouterna för att ta mig an nya utmaning på Enköpings kommun. Tiden på Scouterna var en lärorik period där jag bland annat fick möjligheten att ratta ett stort webbprojekt. I detta inlägg tänkte jag sammanfatta vad jag gjorde och lärde mig på Scouterna, som anställd webbansvarig vid deras rikskansli. Tre centrala sajter för Scouterna Jag kom in och fick ta över ett webbprojekt som håll…

Hej igen offentlig sektor!

juni 4, 2013|Mina projekt och rapporter|2 comments

Just nu pågår Silly Season i fotbollsvärlden. Jag följer med spänning vem som blir ny tränare i Real Madrid, om Cristiano Ronaldo ska flytta tillbaka till England och om Zlatan blir kvar i Paris. Men denna Silly Season gäller inte bara det gröna fältets schack. Den gäller även mig. Nu är det nämligen klart att jag från och med den 8 augusti börjar på en ny tjänst som webbstrateg på…

Summering av #blogg100

maj 2, 2013|Mina projekt och rapporter|0 comments

Med dagens inlägg inräknat har jag skrivit ett inlägg per dag i hundra dagar. Det hela började med att jag såg att Fredrik Wass startade maratonutmaningen #blogg100. Aldrig tidigare har jag spenderat så många timmar vid datorn för att föda bloggen med inlägg. Det har varit en kul, men ansträngande utmaning som nu nått sitt slut. Mer bloggande = ökad trafik Det bästa med #blogg100 för min egen del var…

Webbstrategidagarna 2013 dag 3

april 25, 2013|Mina projekt och rapporter|0 comments

Tredje och sista dagen av årets upplaga av Webbstrategidagarna var en workshop med konsultföretaget Alenio om att mäta och styra digital kommunikation. Teori blandades med övningar, diskussioner och tips på verktyg att använda. Det var hela spektrat från webbstategisk analys, organisation av projekt och förvaltning till tips på konkreta verktyg och mallar för att mäta och optimera digital kommunikation. Scouterna.se blev testobjekt Under gruppövningarna så blev den sajt jag jobbar…