Vårdguiden har gått om sjalvmord.com

maj 13, 2011|Mina projekt|5 comments

Idag är det fredagen den trettonde. Det är också dagen då Vårdguiden ser ut att ha gått om sjalvmord.com på Google när man söker på ”självmord”. Det handlar alltså om den kampanj jag haft mot självmordshetsare där hjälpsidor ska lyftas upp i träffresultatet före sidor som förespråkar självmord och tipsar om självmordsmetoder.

Så här ser det ut för mig med rensade cookies i Google Chromes inkognitoläge just nu:

Googles träfflista för självmord 2011-05-13

Vi får se om detta håller i sig. Min förhoppning är att det kommer att göra det. Det verkar nu som om sökmotoroptimeringen verkligen har haft effekt. Tack för alla länkar och stöd.

Fortsättning följer. Det är också intressant att se hur sjalvmord.com kommer att stå sig på träfflistan framöver.

Share this Post:
 • Testade efter jag har rensat cookies i Chrome med. Får vårdguiden på andraplats… Men nu har sjalvmord.com inget content på sin sajt så att knipa/bevara förstaplatsen borde inte vara något större problem.

 • Jerry Olsson

  Tyvärr så får även jag upp självmordssajten först före Vårdguiden när jag testar. Men jag hoppas givetvis att det bara är tillfälligt.

  • Är du inloggad på ditt Google-konto, Jerry?

   Jag får upp Vårdguiden som förstaträff. Success! 

 • Haha. Ja man klickar ju bara på den första länken!

  • Inte bara så klart. Rent statistiskt får förstaträffen 56 % av alla klick, vilket kan jämföras med 13 % för andraplatsen. Läs mer om det här: http://www.marketinghub.info/serp-click-distribution/

   Målet med kampanjen är att alla 10 träffar ska vara hjälpsidor på ”självmord”. Helst av allt borde det även gälla relaterade sökningar.