Magnus Bråth (Nakna sanningen) har inlett en amorös drive för alla duktiga bloggare. Tanken är att man ska bjuda på en länk eller två under en vecka. Här kommer mina tips som jag hoppas att ni har lite nytta av.

Bineros blogg eller Nikke Index eller Sökmotorkonsult

Jag har svårt att välja när det gäller bloggar om sökmotoroptimering. Jag har fått ner antalet till tre. Magnus Bråth, Nikke Lindqvist och Simon Sundén (som gästar Binero) får dela på äran. Alla tre är mycket kunniga och duktiga på att kommunicera vad sökmotoroptimering kan användas till.

Bisonblog

Fredrik Wass, känd från DN på webben och Internetworld, har bloggat länge vad jag förstår. Jag upptäckte hans personliga blogg för inte så länge sedan. Det jag uppskattar med denna blogg är framför allt att den ger perspektiv och analys. Risken med bloggar om sociala medier är annars att det blir allt för likriktat.

COPYRIOT

Rasmus Fleischer är doktorand i samtidshistoria vid Södertörns högskola. Den som är intresserad av upphovsrätt och dylika piratfrågor lär inte ha missat hans blogg COPYRIOT. Välformulerade utläggningar om samtida frågor som rör teknik och samhälle.

Useit.com

Användbarhetsgurun Jakob Nielsen har ofta kloka saker att säga om hur vi använder webben. Nya undersökningar, gamla sanningar och diskussion hittar man på hans sajt. Det enda negativa är att sajten är ungefär lika modern som Netscape Navigator; formen är inte mycket att hurra för och RSS kan man bara drömma om.

Webdesigner Depot

Amerikansk blogg med fokus på grafisk formgivning på webben. Mitt första jobb inom webbranschen var som webbgrafiker, så dessa frågor ligger mig varmt om hjärtat. Här får man en god blandning av nyheter, idéer och snygga bilder att titta på. För den som gillar färg och form helt enkelt.