Enkoping.se vinner pris för bästa användbarhet

Publicerat av Pontus Vinderos den

Som Dagens Industri och Enköpings-Posten rapporterat så tilldelades Enkoping.se specialpris för bästa användbarhet av Publishingpriset vid en gala i Stockholm i måndags kväll. Motiveringen löd:

För suveränt fokus på att hjälpa användaren hitta rätt – bingo!

Jag var projektledare och produktägare för arbetet med att ta fram enkoping.se. Men det har varit många som dragit sitt strå till stacken. Bland konsulterna vill jag särskilt nämna Maria Herkner (AD, HiQ), Åsa Bergman (UX, HiQ), Danne Borell (WCAG-granskare, Funka) och Stefan Johansson (mentor, Funka). När det gäller det grafiska bör även Workbox ta åt sig av äran då de parallellt med utvecklingen av nya enkoping.se tog fram kommunens nya logotyp och grafiska profil.

Även på beställarsidan finns det många att tacka. Inte minst kommunens kommunikationschef Cecilia Toresäter som visade stort förtroende för mig som projektledare och var en god ambassadör för projektet gentemot politiken och kommunens ledningsgrupp. Naturligtvis ska även projektmedlemmar och redaktörsgruppen ha en del av äran. Särskilt när det gäller anpassningen av information till de livssituationer som är centrala för sajtens informationsstruktur. Styrgrupp och upphandlare ska också ha ett stort tack.

Vinnare 2016 Publishingpriset