För någon vecka sedan bjöd jag ut mig själv till försäljning. Nej, jag har inte börjat prostituera mig. Det handlar Empire Avenue som är en spelliknande sociala medier-tjänst där man kan köpa aktieandelar i personer och företag.

Jag vet fortfarande inte riktigt vad det ska vara bra för. Man kan använda det för att följa olika personer, men själv tycker jag den enda poängen som finns är jakten på att öka i värde. Alltså som ett spel för alla med speldjävulen i blodet.

Så här ser min profil ut just nu:

Pontus Löf på Empire Avenue

Hur fungerar det då? Jo, man har ett fiktivt kapital som kallas Eaves. För dessa kan du köpa andelar i andra personer på Empire Avenue och andra kan köpa andelar i dig. Om du köper andelar i personer som ökar i värde, så får du avkastning. När folk köper andelar i dig får du dels Eaves, dels ökar ditt värde. Ju dyrare du blir, desto fler Eaves får du om folk köper andelar i dig.

Utöver avkastningen för dina andelar i andra personer kan du även få Eaves av att vara aktiv i sociala medier. Du kopplar nämligen ihop Empire Avenue med alla dina konton i andra sociala medier-tjänster. Detta gör att du tjänar mer Eaves om du redan har en aktiv sociala medier-närvaro.

Hur ökar man då i värde? Ja, min strategi är väldigt enkel. Jag är övertygad om att de flesta som använder Empire Avenue tröttnar efter en stund. Jag köper därför mest nyanlända användare. Dessa är billiga och ökar ofta i värde en kort tid då de är aktiva till en början. Om den strategin fungerar på lång sikt återstår att se.

Det går också att spendera riktiga pengar för att få mer Eaves. Men så långt hoppas jag att ingen går…

Kategorier: Mediestrategi