Nästa Tyresö kommun

Publicerat av Pontus Vinderos den

Nu är det klart att jag börjar som webbprojektledare på Tyresö kommun. De är just i startgroparna i bygget av ny webb och nytt intranät. Till att börja med blir mitt uppdrag att färdigställa en förstudie och vara drivande i upphandlingen av webbkonsulter. Sedan blir det projektledning av design, utveckling och innehållsflytt.

Det jag ser som mest spännande med detta projekt är att det gäller hela kommunens webbnärvaro, såväl extern som intern. Detta gör att det finns bra möjligheter att tänka i nya banor när det gäller skärningen mellan det externa och det interna. Som jag pekat på tidigare så är medarbetare och jobbsökare vanliga besökare på kommuners webbplatser. Det finns därför möjlighet att hitta synergier tror jag. Om det handlar om att slå ihop webbplats och intranät som exempelvis Havs- och vattenmyndigheten gjort är en öppen fråga just nu. Det kan också begränsa sig till att externwebb och intranät bara använder samma teknik och filhantering. Exakt vad som är optimalt för Tyresö kommun tänkte jag kika närmare på i förstudien.

Jag börjar min nya tjänst på Tyresö kommun i slutet av oktober. Det innebär att jag inte kommer att kunna ta några konsultuppdrag så länge projektet på Tyresö kommun pågår.

Kategorier: Resten