Pontus Vinderos

Webbstrateg.nu drivs av mig, Pontus Vinderos. Bloggen driver jag privat och innehåller mina tips för dig som jobbar med digital strategi för en privat, offentlig eller ideell organisation. Bloggen har funnits i olika former sedan 2010 och hette tidigare Pontus hörna.

Till yrket är jag webbkommunikatör och har över 15 års erfarenhet av att hjälpa organisationer förbättra sin digitala kommunikation. Mer om mitt yrkesliv kan du läsa på min LinkedIn-profil. Denna blogg är inte kopplad till mina arbetsgivare utan är ett helt privat initiativ.

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta mig.

Egna projekt

Med denna blogg som bas har jag genom åren drivit en rad uppmärksammade projekt på nätet. Det har handlat om olika kampanjer och webbplatser för olika sociala frågor som jag tycker är viktiga.

Riksdagsval.info (2018)

På sajten Riksdagsval.info gav jag opartisk information om vad de olika partierna stod för i olika ideologiska frågor inför riksdagsvalet 2018. Tanken var att väljare lättare skulle kunna förstå skillnaderna i sakpolitiken.

Skrivet om Riksdagsval.info:

Jag vill förhindra självmord (2011)

2011 drev jag en bloggkampanj mot självmord som ledde till att den självmordshetsande sajten sjalvmord.com stängdes. Kampanjen byggde både på budskapet ”Jag vill förhindra självmord” som spreds via bloggar och hjälpsajten sjalvmordsguide.se.

Skrivet om Jag vill förhindra självmord:

Sverigedemokraterna.de (2010)

Inför riksdagsvalet 2010 drev jag anonymt en kampanj mot SD som tog över förstaplatsen på Google för sökfrasen ”sverigedemokraterna”. Kampanjen byggde på tyska domänen sverigedemokraterna.de, men fick senare byta till sdharfel.se av juridiska skäl.

Skrivet om Sverigedemokraterna.de:

Sociala medier

När sociala medier var som hetast var jag aktiv på Twitter som @pontusvind och på olika meetups. Jag medverkade bland annat på Sweden Social Web Camp på Tjärö sommaren 2011. Under konferensen anordnade jag en paneldiskussion om näthat och regleringar av nätet. I panelen fanns bland annat Brit Stakston, Marcin de Kaminski och Jack Werner.

Jag medverkade även i nyhetsbloggen Ajour där jag skrev och publicerade två texter på uppdrag av Emanuel Karlsten.

Tack till

Jag vill passa på att tacka de personer som lärt mig mest när det gäller bra digital kommunikation och webb genom åren. Jag har utvecklats mycket tack vare att jag fått chansen att vara i sammanhang där jag inte varit den smartaste personen i rummet. Jag har haft förmånen att lära mig av följande smartskallar: Amelia Andersdotter, Ingrid Domingues, Erik Fors-Andrée, Stefan Johansson, Marcin de Kaminski, Nikke Lindqvist, Brit Stakston och Jonas Söderström. Denna blogg är tillägnad er.