Har du tröttnat på Facebook? Ibland kan det bara bli för mycket. Då kan det vara skönt att inaktivera sitt konto på Facebook och göra något trevligt istället. Till exempel gå på bio, träffa kompisar eller spela brädspel. Men hur gör man då på Facebook om man vill inaktivera sitt konto? Det kan du läsa mer om i detta inlägg.

Vad innebär att inaktivera Facebook?

Att inaktivera ditt konto på Facebook innebär att du tillfälligt pausar ditt konto. Det raderas inte från Facebook, så du kan hämta upp det när du vill genom att logga in på Facebook. Under tiden ditt konto är inaktivt kan inte andra titta på din Facebook-profil.

Gör så här

Logga in på ditt Facebook-konto.

Klicka på kugghjulet i högra hörnet och sedan på Kontoinställningar.

Skärmdump på Facebook

Klicka på Säkerhet i den vänstra menyn.

Skärmdump på Facebook

Klicka på länken Inaktivera ditt konto som finns längst ner på sidan.

Skärmdump på Facebook

Välj en orsak (till exempel Annat) och klicka på Bekräfta.

Skärmdump på Facebook

Så, nu har du inaktiverat ditt konto. Du kan när som helst aktivera det igen genom att logga in på Facebook.

Om du har en Facebook-sida

Är du administratör för en Facebook-sida? Du bör du lägga upp en annan administratör för sidan innan du inaktiverar ditt konto. Du kan till exempel skapa ett fejkat konto som bara finns för att du ska kunna administrera sidan. Gilla sidan med det fejkade kontot, logga sedan in på ditt riktiga konto och lägg till den fejkade användare som administratör för sidan. Sedan kan du inaktivera ditt riktiga konto och administrera din sida via det fejkade kontot.

Kategorier: Övrigt