Med dagens inlägg inräknat har jag skrivit ett inlägg per dag i hundra dagar. Det hela började med att jag såg att Fredrik Wass startade maratonutmaningen #blogg100. Aldrig tidigare har jag spenderat så många timmar vid datorn för att föda bloggen med inlägg. Det har varit en kul, men ansträngande utmaning som nu nått sitt slut.

Mer bloggande = ökad trafik

Det bästa med #blogg100 för min egen del var jag tvingades skriva varje dag och såg effekterna på antalet besök. Att driva en blogg är ungefär lite som konditionsträning, man måste hålla på regelbundet för att inte tappa besök. Så här har besökskurvan för #blogg100-perioden sett ut för denna blogg:

Kurva som visar att det är mer trafik detta år än förra året

De mest lästa inläggen

Av dessa 100 inlägg så är det egentligen bara ett fåtal som har nått en större spridning. Här är de mest lästa inläggen:

  1. Framtidens kommunikationsavdelning
  2. Kriget i den svenska SEO-branschen
  3. Vad har en webbstrateg i lön
  4. Webbstrategi som process
  5. Så kunde H&M stoppat hatstormen på Facebook
  6. Funktioner som borde finnas i WordPress
  7. De tre viktigaste uppgifterna för en startsida
  8. Test: Skatteverkets startsida
  9. Uppdrag Granskning skapade en konstruktiv diskussion om näthat
  10. Viktiga vägval med responsiv webbdesign

Startsidestestet

I mitten av #blogg100-loppen började jag testa startsidor. Du hittar en sammanfattning av testet här. Kika även in checklistan för design av bra startsidor.

Mina guldkorn

Vissa inlägg tycker jag fick oförtjänt få besök. De handlade om inlägg som jag själv gillade att skriva och som jag gärna hade läst om andra skrivit dem. Nu tänkte jag ge dessa inlägg en andra chans och tipsar om fem guldkorn bland min #blogg100-skörd:

Och nu då?

Jag tänkte gå på #blogg100-träffen, sedan blir det nog ett normalt uppdateringstempo på bloggen med ungefär ett inlägg i veckan…

Kategorier: Övrigt